Saturday, April 25, 2009

Berita terhangat J.A.C

Iman tak tahu macam mana nak react... Nak marah ke geram je? Iman sakit hati sebenarnya nie.... Rasanak dush3 je orang tu laju-laju plus backhand plus karate... hehehe saja je Iman tak kenalpun orang tu.. Apa dah terjadikan? mesti semua tertanya-tanya... Tajuk post pasal JAC tapi bila buka dengar Iman dok membebel..

Kisahnya bermula sebegini...

Pada di suatu hari...Di hari yang tenang dan kelaparan perut Iman tahap langit ke tujuh... Iman buka laptop sambil tunggu Ummie nak keluar cari sama-sama beli makanan...Tup-tup dapat internet di dalam bilik... Bahagia sekejap seh... Iman ingat ke'malang'an hari ini dah berakhir...

Yelah... Semalam kami stay up sampai lepas subuh... lepas tu pagi tadi hostel Iman tak ada elektrik... satu KKP ini tak de current... Wah dengan tak cukup tidur dan makan itu, hati Iman terubat bila dapat internet...

Namun luka itu terguris kembali apabila melihat ada post Jodoh atau Cinta terbaru di penulisan2U... Iman dah lama tak hantar karya kat jodoh atau cinta sebab Iman tak ada masa sangat sekarang... so tak sangka muncul pula Jodoh Atau Cinta kat penulisan2u lagi... Iman tak tahu nak berterima-kasih ataupun nak bertukar jadi piccalo... mengamuk biar teunggang langgang satu blog iman ni?

Dari satu sudut Iman rasa perlu berterima kasih pada "iman hazana" kedua itu kerana tolong Iman postkan kat penulisan2U...

tapi

Pada sudut yang lain Iman marah sebab orang menyimpan karya-karya Iman... Iman kadang-kadnag bersengkang mata mencuri waktu untuk menyiapkan JAC tapi ada orang menyimpannya seperti harta sendiri...

sudut ummi;
hmm...sebenarnya, apa2 sahaja aktiviti copy paste mesti disertakan dengan sumbernya ye..we shouldn't just simply copy the karya and paste sesedap rasa epal without reference.. terima kasih buat penghantar karya iman, mungkin dia terlalu minat dengan JAC sampai nk sangat post on behalf on iman but its illegal ye tuan2 & puan2..

apa pun ummi rasa iman, "stop here n compress it in a book.."

jgn rompak2 krya org ekk.huhuhu...

okie..kembali kepada iman;

"kepada perompak, penyamun perogol blog, iman halalkan the previous entry yang iman post kan.. kalau ada sebarang pendapatan dari blog/karya iman, diminta anda salurkan sebahagian kecil pendapatan itu kepada rumah2 anak yatim untuk menghalalkan sumber kewangan yang anda perolehi.. iman halalkan semuanya..


kepada semua pembaca, iman aka stopkan karya JAC dan CPK sementara iman fikirkan solutionnya bagaimana.. minta anda semua faham.. jadi masa ini iman akan uplod cerpen-cerpen iman je... salam sayang iman.

21 comments:

Nafisya said...

salam iman,

xsemestinya iman kena stop kan? iman bleh set kat html settings.. bleh disable copy paste.. so org lain xde la bleh copy karya iman senang² je.. klo nak kene salin balik smua.. =)

-Nafisya-

Anonymous said...

iman...betul kata nafisya tue..jgnla stop kn JAC n CPK....teruskn la....

AND....pada sesapa yg rasa diri tu dh baik sgt n rasa nk tambah dosa...agak2 la....kalo dh x de idea nk wat citer sendiri toksah la amik citer org lain....

Apa pun...Iman...please proceed....anda sorg penulis yg baik...selama ni akak sorg silent reader....x pernah nk komen apa2 pun...please sambung Iman...jgn stop...pleaseeee....

Anonymous said...

betul,betul, betul kata nafisya...
xkan nak stop kot...
cuba wat macam blog kak hanni... xder saper pong bley copy...

Anonymous said...

alah iman....
~~cedy r~~
da la minat gle cte JAC...
huhu

missy said...

pls iman jgn la stop JAC...
ari2 usha blog ni tgk de n3 bru ke x...
sedey nyerr...

Anonymous said...

oh my god,,
iman tolong laa jgn wat kteorg cmni,,
ingt sng ke nk b'sabar smp kuar buku???
itu pun kalo jd,,
kalo x jd??
hurm,,
plz laa kesiankn kteorg,,
jgn laa sbb susu setiik rosak susu sebelanga,,
waaa~!!

~mia kirana~

keSENGALan teserlah.. said...

aisehh..
kgn arh stopkan..
msok iman da due 0rang penulis nk stopkan cite dye taw..
nieh sume gara2 penciplak bertauliah..
huhu..
kesian arh kat ktrg yg len nieh..
pls proceed...

itekkiut said...

kak,,pliz jgn st0pkn JAC,,,,pliz sgt2..

inkdakwat said...

iman...saya tumpang sedih utk awak..jahatnya orang tuh...buat la macam yg nafisya cakap tu...jangan la tutup buku pasal j.a.c and c.p.k...cita tu dah sampai climax pun..plesssssssss...

hussy husna said...

yup setuju sesgt ngn dieorng sume...xpyh la st0p ek...saye p0n hr2 on9 n cek bl0g iman nk tgk if de n3 tbru...
kpda org yg wat keje x senonoh 2,taubat2 la...penat2 orng prh 0tak nk cr idea...sesuke ati jer nk ciplak!!!!

Anonymous said...

wuah..jgnlh stop...hari2 sy tgu smbgn jac..hampe bile xde..kalo nk stop pon ltklh n3 t'akhir utk jac bhgn ending je...bleh tak..

-suke bc cite jac-

SyUhAdA AzMi said...

salam..
npe la rmai sngt yg ciplak karya org nie..
geram btol la..
iman jgn la stopkn JAC 2..
dah la sy tnggu smbgn cter nie..
plizzz..
iman wat la mcm saranan nafisya 2..
pe2 pon..
gudluck ye iman..

Anonymous said...

salam...
sabar la ye..
anggap sebagai dugaan...
apa pun saya sokong keputusan iman...
nama pun dah iman..
jadi iman kene banyak2 bersabar
coz akan bertambah la lagi 'iman' iman...
ape pun gud luck n wish u best of luck...

Miss Kira said...

huwaaaaaaaaaa..
kak iman..
nak cita JAC..
lma dah tggu..
jahat punya org..spa yg uat keja ni semua..
u org mmg x lyk jd penulis.
bencinya...
hope kak iman cpt2 ye fikirkan solutionnya..
sya rindu sma danish n iman..
waaaaa...
apapun sbr bebanyak ye..
setakat ni 2 org dah yg sya tau ada prob ni..

ceritaku MEMORIKU said...

kalo nadz jd sys pon nadz dh ngamuk thp tera gaban dh,
kenapa rmai yg suke cilok citer org.
penat2 org wat sesedap oren je dorang copypaste.
bnyk cantik
he3.nadz lak touching lebih.
tp sys jgn ah stp cite J.A.C
citer tu best sgt.ngeee
-na'dz

hasnah said...

ala iman...tak kan lah nak stopkan pulak..just proceed je.jgn pedulikan org lain..mungkin betul jugak ckp mak iman tue. memang teruklah budak yg copy tue..kesian iman penat2 fikir...conclusion..iman.please not stop both of the stories..

Anonymous said...

wat??..
awk tgh wat gurauan yg mmg x lwk lgsg eh iman??
tlg laa jgn wat readers cmni..
kitaorg pny setia bca awk pny nvl..
sabar tnggu awk upload stiap eps bru kt sini although awk tgh bz ke..
ape ke..
kitaorg still setia dgn awk..
smp hati awak wat kitaorg cmni..
mmg laa awk ade hak nk hentikn aje nvl2 tu..
then hak kitaorg sbg readers mcm mna??
mmg x de lgsg ke??
sorry kalau dis cmmnt mnyakitkn hati awak..
cuba la awk letak diri awk kt tmpt kitaorg..
sblm ni sy mmg suka bca nvl online..
tp smenjak dua mnjak ni bnyk sgt nvl yg sy bca dihentikn..
sma ada dimaklumkn olh pnulis..
or tetibe je pnulis x upload dh eps bru..
fhm2 sndiri la yg pnulis tu x nk smbung dh nvl tu..
mmg blh ckp blh sakit jiwa kalau bca nvl online ni..
pls think about it again..
jgn laa buat kptsn terburu-buru..
think about others too..
sorry again..

nur said...

janganlah stop..pleaseeeee.. ;-(

lyz said...

x stop x leh ke.huhuh.....

LeaQistina said...

salam iman,

Lea dh dpt coding untuk mengelakkan org copy karya drpd blog. Lea sekarang ini sedang tunggu kebenaran daripada tuan punya coding ini, dan sekiranya dibenarkan Lea akan publish coding tersebut di Blog Lea:

http://gemersikhatiberbisik.blogspot.com

sekiranya sesiapa yang turut berminat untuk mendapatkan coding ini adalah dipersilakan. Semoga kejadian seperti ini tidak lagi berulang.

Moga kita dapat manfaatkan bersama.

p/s: ble lea dh dpt kebenaran lea akan maklumkan semula. Harap disebarkan.

ikhlas;
~LeaQistina

homosapiens87 said...

aiseh..
awat nak stop lak
sambung la lg iman..
jgn putus asa k!
iman, kalo setakat simpan karya iman dlm folder my document leh kan?
sbb sng skit nk bace ulang2 kali time internet tgh sewel..hehe
lagipun sy ni suka kumpul bahan2 bacaan yg sy dah bace dlm bentuk microsoft word utk folder NILAM sy..
harap iman tak marah la ek.